background image

Vanliga frågor och svar

Här får du som tolk svar på de vanligaste frågorna kring dina uppdrag hos Tolkresurs.

Fråga: När ska rekvisitionerna skickas?

Svar: För att du ska få ersättning för uppdragen på nästkommande lön ska de skickas senast den sista varje månad. Vi är dock tacksam om du skickar de tidigare. Rekvisitioner måste skickas senast 3 månader efter uppdragsdatum för att du ska kunna få betalt, annars makuleras uppdraget. För telefonuppdrag behöver du bara redovisa de uppdrag som eventuellt blivit förlängda, det gör du enklast på rapport@tolkresurs.se

Fråga: Måste jag få påskrift på rekvisitionen?

Svar: Ja! Du ska först fylla i dina uppgifter; Förutom namn och uppgifter om uppdraget ska du skriva i information om restid/spilltid INNAN kunden skriver på. Har du använt dig av egen bil ska du skriva hur många km du kört enkelväg gånger 2 och samma gäller restiden. När tolkningen är avslutad och alla uppgifter på rekvisitionen är ifyllda skall kunden skriva under rekvisitionen. Originalet, den vita, skickar du till Tolkresurs. Den gula kopian ska kunden ha och den rosa kopian får du behålla själv.

Fråga: Vad gör jag när jag har fått slut på rekvisitioner?

Svar: Har du fått slut på rekvisitionsblock kan dessa alltid beställas via våran mejl eller telefonväxel så skickar vi ut det samma dag. Är behovet däremot akut går det alltid att skriva ut dessa här på hemsidan.

Fråga: Vad gäller om uppdraget jag är inbokad på blir avbokat av kunden?

Svar: Kunder har varierade avbokningstider enligt avtal. Får man en automatiskt avbokningsbekräftelse så utgår ingen lön, får man däremot ett personligt meddelande eller blir uppringd av en tolkförmedlare får man lön om annat ej specificeras.

Fråga: Vad räknas som övertid på ett uppdrag?

Svar: En minut räcker för att rapportera övertid, men då ska tolken ALLTID stämma av den avslutade tiden tillsammans med kunden.

Fråga: När betalas lönen ut?

Svar: Lön betalas ut varje månad den 27e. Det blir alltid en månad i efterskott, så t.ex. de rekvisitioner du lämnar in senast sista mars betalas ut på lönen den 27 april. Om den 27:e dagen i månaden är en helgdag utbetalas lönen dagen innan helgledigheten.

Fråga: När får jag min lönespecifikation?

Svar: Lönespecifikationer skickas ut någon dag innan utbetalning på mail. Har du inte fått din lönespecifikation så kolla först i din skräppost då den ibland hamnar där, annars maila till ekonomi@tolkresurs.se så skickar vi den manuellt till dig. Samma gäller för den detaljerade lönespecifikationen.

Fråga: Vem kontaktar jag i lönefrågor?

Svar: Enklast är om du skickar ett mail om vad det gäller så kontaktar rätt person dig via mail eller telefon, ekonomi@tolkresurs.se

Fråga: Jag behöver en tolkbricka, hur gör jag?

Svar: Maila in ett foto av dig till info@tolkresurs.se tillsammans med ditt namn och personnr så skickar vi ut denna till dig.

Fråga: Jag ska resa bort och vill vara ledig, hur gör jag?

Svar: Prata med någon förmedlare så antecknar vi detta eller skicka ett mail till info@tolkresurs.se

Fråga: Vart vänder jag mig för att få ett arbetsgivarintyg?

Svar: Skicka ett mail till ekonomi@tolkresurs.se med din förfrågan.

Tolkresurs

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER (GDPR)

Tolkresurs Sverige AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@tolkresurs.se.

Tolkresurs Sverige AB, förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR